Cerc pastoral-misionar la Parohia Sf. Ioan Domnesc din Piatra Neamt

Viața parohiei Noiembrie 14, 2012

Astăzi 14 noiembrie 2012 la Parohia Sf. Ioan Domnesc - Catedrală din Piatra Neamț a fost o zi de mare sărbătoare, ocazionată de întrunirea preoților care fac parte din Cercul pastoral - misionar nr. 1 din orașul nostru.

Astfel, în prima zi din Postul Nașterii Domnului preoții participanți au săvârșit slujba Aghesmei mici și Sfânta Taină a Maslului spre bucuria și folosul duhovnicesc al tuturor celor care au participat la acest moment de rugăciune.

Fiind ultima întrunire din acest an a acestui cerc pastoral, preoții participanți au dorit să asocieze slujba de astăzi cu hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care a stabilit ca anul 2012 să fie Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii celor bolnavi în Patriarhia Română, precum și de faptul că duminică (n.r. 18 noiembrie 2012 - prima duminică din post) se va citi în toate bisericile Pastorala Sfântului Sinod care abordează aceeași tematică a anului omagial.

Tema acestui cerc pastoral - misionar, cu titlul „Rolul mijloacelor mass-media în Biserică” a fost susținută de către PC preot Ioan Apreotesei de la Parohia „Sf. Nicolae” din Piatra Neamț, care este și coordonatorul emisiunii „Glasul Bisericii” difuzată la postul de televiziune local 1 TV. În cadrul temei a fost reliefat rolul important al radioului, televiziunii, presei scrise în viața fiecărui creștin. Totodată părintele a pus accentul și pe rolul și importanța mijloacelor mass-media pe care Biserica le pune la dispoziție credincioșilor: Radio Trinitas, televiziunea Trinitas TV, Ziarul lumina, posturi de radio locale si altele.

Preoții slujitori ai Parohiei Sf. Ioan Domnesc, Pr. Dan-Ovidiu Cojan și Pr. Adrian-Ciprian Timofte au mulțumit tuturor participanților la acest frumos moment duhovnicesc.